1.   rosbief zn. 'geroosterd of gebraden stuk rundvlees'
categorie:
leenwoord, volksetymologie
Vnnl. Rosbief van de Franse Cabrons heur spiere 'geroosterd rundvlees van de spieren van Franse geitenbokken' [1692; iWNT], nnl. Taelingen ... Kotteletten ... Rostbief [ca. 1720; iWNT], een Rostbief van half gaar gekookt vleesch [1776; iWNT]; nnl. broodje rosbief [1888; Groene Amsterdammer].
Ontleend aan Engels roast beef 'geroosterd rundvlees' [1635; OED], samengesteld uit het verouderde verl.deelw. van roast 'roosteren', zie rooster, en beef 'rundvlees', zie biefstuk. De t-deletie kan verklaard worden door vereenvoudiging van de medeklinkercluster -stb-, maar wellicht heeft er ook volksetymologische associatie met de kleurnaam ros 'roodbruin' of met ros 'paard' plaatsgevonden.
Fries: rosbyf


  naar boven