1.   zout zn. 'keukenzout, natriumchloride'; bn. 'met smaak van zout'
Onl. salt (zn.) 'zout' in plaatsnamen waar mogelijk zout werd gewonnen: Soutkota 'Zuidkote (Frans-Vlaanderen)', letterlijk 'zouthuisje' [1121, kopie 1294; Gysseling 1960], Soutbeka (onbekende plaats in West-Vlaanderen) [1177-90; ONW], en als bn. in de waternaam Saltanauua 'Zoutenaaie (West-Vlaanderen)' [wrsch. eind 10e eeuw; Gysseling 1960]; mnl. sout (zn.) 'zout', nog in de oostelijke vorm salt [1240; Bern.], in xxv. lb van soutte '25 pond zout' [1280; VMNW], en als bn. in die soute ze 'de zoute zee' [1287; VMNW].
Bij het zn.: os. salt (mnd. solt); ohd. salz (nhd. Salz); ofri. salt (nfri. sâlt); oe. sealt (ne. salt); on. salt (nzw. salt); got. salt; alle 'zout', < pgm. *salta-.
Bij het bn.: mnd. solt; ofri. salt (nfri. sâlt); oe. sealt (ne. salt); on. saltr (nzw. salt); < pgm. *saltu-.
Hierbij hoort ook het sterke werkwoord pgm. *saltan- 'zout toevoegen, kruiden', waaruit: mnl. souten (nnl. zouten); mnd. solten; ohd. salzan (nhd. salzen); oe. sealtan; got. saltan.
Verwant met: Latijn sallere (verl.deelw. salsum, zie ook saus); Litouws saldùs 'zoet'; Oudkerkslavisch sladŭkŭ 'zoet' (Russisch sládkij); < pie. *sh2el-d-. Daarnaast zonder dentaal, en alle met de betekenis 'zout': Latijn sāl (genitief salis, zie ook salade en salaris); Grieks háls (genitief halós, zie ook halogeen); Oudpruisisch sal, Lets sā̀ls; Oudkerkslavisch solĭ; Oudiers salann, Welsh halen; Armeens ; Tochaars A sāle, Tochaars B salyiye; < pie. *séh2l-, sh2él-, sh2l- (IEW 878-879).
Fries: sâlt


  naar boven